Omg..maar dat is niet wat wij in gedachten hadden!

30 januari 2023

Het lijkt wel of iedereen aan het verbouwen is. Ook Else, die voor me werkt, is aan het verbouwen.

 Else twijfelt eerst of ze een BouwJourna(a)l nodig heeft… zij heeft het idee dat het meer voor hele grote verbouwingen is? Uiteindelijk zit ze toch samen met haar kanjer met het boek op de bank.

 Ze krijgen een nieuwe keuken en een schuifpui. Ze hebben een aannemer en de keuken is besteld. Al lezend door het BouwJourna(a)l, vraagt ze ineens aan haar man: ”Hoe ziet die schuifpui er eigenlijk uit? Is hij van kunststof of van hout en zit er een hoge borstwering in, of is het een mooi kader dat overal even breed is?” Ze hebben beide geen idee.. De volgende dag bellen ze met de aannemer en die stuurt een voorbeeld van de schuifpui die hij wil gaan maken. Blijkt het een hele traditionele schuifpui te zijn! Helemaal niet wat zij in hun hoofd hebben.

Oké dit gaat dus niet goed, ze maken direct een afspraak met de beste man. Alles nog maar eens goed doorspreken en meer vragen stellen.

Else:”Het BouwJourna(a)l heeft ervoor gezorgd, dat ik veel scherper ben en meer vragen stel, ik noteer alles wat in me opkomt in mijn boek”.

Net op tijd, gelukkig! Stel je eens voor hoe groot de teleurstelling is als de schuifpui gebracht wordt en hij ziet er totaal anders uit dan je verwacht.. Een klein voorbeeld van een toch wel groots besluit uiteindelijk.

Ons BouwJourna(a)l helpt je zo goed om zulke teleurstellingen voor te zijn. Dat gun ik iedereen.

Ben je benieuwd? Je vindt alle info over het BouwJourna(a)l hier. Of bestel hem meteen hier.

 Op naar een stressvrije verbouwing!

Building was my first love…

Hi, ik ben Helena Spits en alhoewel ik nog piepjong ben, heb ik al ruim 30 jaar ervaring in de bouw. Bouwen en verbouwen, ik kan niet meer zonder.

Maar dat geldt niet voor iedereen. Ik heb mensen zien dromen van hun droomhuis, maar niemand liep warm voor de verbouwing. En zo bleef het bij dromen.

En dat terwijl je je verbouwing echt goed kunt organiseren! Waarbij het niet alleen leuk blijft voor jou, maar ook voor de bouwprofessionals waar je mee samenwerkt.

Daarom zet ik mijn kennis nu groots in zodat bouwbegeleiding voor iedereen beschikbaar is.

Zo heb ik een heel gaaf boek BouwJournaal ontwikkeld. Een invulbaar boek dat je dagelijks als journal kunt gebruiken en wat richting en duidelijkheid geeft aan jou en je aannemer.

Klik op de telefoon en ontdek mijn Podcast ‘Mijn huis, mijn verbouwing’

7 valkuilen in je BouwRoute

Gratis ebook Valkuilen in je BouwRoute

Iedere verbouwing kent valkuilen. En jij kunt die ontwijken. Lees erover in mijn ebook, na je aanvraag ontvang je ook mijn nieuwsbrieven.

Het ebook komt eraan!