Mijn Barbies waren toch echt gelukkiger in een mooi huis
Je kunt wel zeggen dat ik mijn jeugddroom leef. Toen ik klein was, droomde ik er al van om mooie huizen voor mensen te maken.
Terwijl mijn vriendinnetjes vroeger de Barbies mooi aankleedden en zorgvuldig hun haren borstelden en vlochten, was ik heel ergens anders druk mee. Namelijk met hun huis. Ik knutselde de allermooiste huizen in elkaar, want in een mooi huis waren ze in mijn beleving toch echt gelukkiger.
En zo denk ik er nog steeds over. Inmiddels is mijn speelveld met mij meegegroeid en heb ik al duizenden mensen mogen helpen met het realiseren van hun droomhuis.
Ik zag wat het verschil maakte tussen ‘genieten van je mooie nieuwe huis’ en ‘herstellen van de verbouwing’
Op mijn 17de stapte ik gedreven de HTS binnen voor de opleiding Bouwkunde. En toen ik op mijn 21ste mijn papieren op zak had, kon ik direct aan de slag bij een architectenbureau. Kneiters trots ging ik van start en werkte ik mee aan de bouw van duizenden huizen. Tot ik tot het besef kwam, dat ik er helemaal niet gelukkig van werd. Het was knetterhard werken en ik zag nooit voor wie ik het huis bouwde. Ik zocht binnen mijn branche en expertise naar een andere invulling. En dat lukte. Ik werd opzichter voor een woningcorporatie en ontmoette veel huurders.
De bewoners waren erg blij dat we hun woning kwamen opknappen en ik probeerde de verbouwing voor de bewoners zo makkelijk mogelijk te maken. Dit deed ik onder andere door allerlei technische informatie helder te verwoorden. De intensieve verbouwingen verliepen daardoor een stuk prettiger voor hen. Omdat ik zag wat het verschil maakte tussen ‘genieten van je mooie nieuwe huis’ en ‘herstellen van de verbouwing’, ben ik me gaan richten op de communicatie tussen bewoners en bouwende partijen.
De brug tussen bouw en eigenaar
Met mijn bedrijf ‘Bouwzorg Fryslân’ help ik, samen met mijn team, aannemers en woningcorporaties met bewonersbegeleiding van grote renovatieprojecten. Daarnaast helpen we eigenaren van een nog te bouwen huis met de kopersbegeleiding.
Maar ik zag dat er in de particuliere sector ook een brug te slaan was als het ging om bouwbegeleiding tussen huiseigenaren en bouwprofessionals.
`Mijn huis, mijn verbouwing´
Als iemand mij over zijn of haar droomhuis vertelt, staan mijn oren op scherp. En wat mij iedere keer opvalt is dat de meeste mensen een soort van doemscenario voor ogen hebben bij de verbouwing. Dat is één van de redenen waarom veel droomhuizen niet van de grond komen. En dat vind ik jammer. Want er is zoveel woongenot te behalen als je wel in het huis van je dromen woont. En dat gun ik iedereen.
Daarom ben ik ´Mijn huis, mijn verbouwing´ gestart. Ik heb mijn kennis, skills en creativiteit samengebracht om huiseigenaren met verbouwplannen en aannemers te helpen elkaar beter te begrijpen. Een tool die bewezen effectief is gebleken en die door zowel bewoners als bouwprofessionals als onmisbaar omschreven wordt.